Aukruststiftelsen
Artikler
Huset Aukrust

Huset Aukrust – Galleri og Museum

Sjuogtredve mil nordover, litt øst og oppover finner du Huset Aukrust, et vakkert museumsbygg under himmelhvelvingen. Der er vi sjølberga med eget kraftverk og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk.
Huset Aukrust

Huset Aukrust – det nasjonale Aukrustmuséet er et Sverre Fehn bygg.  Dette innholdsrike bygget med forsiden vendt mot Alvdals vakre kulturlandskap, og baksiden som en demning mot Rv3 og kommersen, rommer intet mindre enn Kjell Aukrusts verden! På Huset finner du store mengder med tegninger og malerier, bøker og filmer og oppfinnelser laget av Kjell Aukrust. Det er veldig mye å henge øya sine på, og det er også mange fine aktiviteter som passer for både store og små. Du kan blant annet få bildet ditt på trykk i Flåklypa tidene, se filmer i Flåklypasalen og spise mjølkesjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin.

Ludvig og Solan, som tidligere bodde i et klesskap hjemme hos Kjell, flytta hit til Huset Aukrust og kom dermed tilbake til bygda der de ble skapt. De deltar ofte i rakettverkstedet om sommeren, og dukker opp rett som det er. Dersom du har pågangsmot nok til å gjennomføre et 12 trinns astronautprogram blir du kanskje en av dem som med stolthet kan kalle seg Flåklypa-astronaut, tilkallingsklasse 1a, med eikeløv. Det er svært krevende å kunne bli sertifisert som astronaut, og spesielt i Reodor Felgens månerakett som er lokalisert på Flåklypatoppen. Ifølge Solan er astronautprogrammet lekende lett, nesten det han vil kalle barnemat. Ludvig derimot anbefaler dere å se mer og gjøre mindre, oppfinnelsene og aktivitetene kan være fali’.   Jø, så fyse for et opplevelsessenter!

Les mer om huset Aukrust her

Er det noe du lurer på? Send oss en mail

Aukruststiftelsen
Aukrust01
Design and development Eberlin