Aukruststiftelsen

Stiftelsen Ink

Aukruststiftelsen forvalter arven etter Kjell Aukrust til glede for nye generasjoner

Kari og Kjell Aukruststiftelse – Aukruststiftelsen eier og forvalter rettighetene etter kunstner Kjell Aukrust. Nydelige fortelleringer fra barndommen i Alvdal, et fargerikt persongalleri i Flåklypa Tidende og en vakker strek står igjen etter ham. Kjell viste sin samtid at magi ofte oppstår i det enkle og nære. Vårt mål er å inspirere også nye generasjoner barn og voksne til å tenke nært, og våge å drømme stort!

64 Portrett. Tegnebord. Racerbil. Pipe
Kjell Aukrust. Foto: Ukjent
104 Portrett. Tegnebord. Midtåsen. 1982
Kjell Aukrust. Foto ukjent.

I våre vedtekter står det tydelig forklart; Aukruststiftelsen skal arbeide for Kjell Aukrusts renomee som nasjonal kunstner. Som stiftelse er det vårt ansvar å forvalte rettighetene som Kjell Aukrust kunstner liv har etterlatt, med et langsiktig perspektiv, slik at grunnlaget legges for at Aukruststiftelsen kan utføre sine oppgaver i mange år. Ved siden av å være en støttespiller for sentrale deler av Aukrust universet går derfor alt overskuddet fra stiftelsens virke til å holde liv i Kjell Aukrust Univers slik at også fremtidige generasjoner skal få gleden av hans magiske verden.

Det gis stadig ut bøker basert på Kjells originale tekster og illustrasjoner. For å holde universet relevant for dagens barn og unge jobber også stiftelsen for at det kommer nye historier og eventyr fra Flåklypa. Vi har stor tro på at verdiene som kom frem i Kjell Aukrust sine fortellinger og karakterer er vel så relevant i dag som da Kjell selv levde. Vi kan jo bare trekke frem Ludvig, som er så opptatt av å ta vare på det små fordi det er nettopp her han finner de store gledene. Og Solan som tør å trøkke til, selv om ikke alt er helt gjennomtenkt ved startstreken. Og likeledes Reodors oppfinnelser, som viser at du kan ta noe du allerede har, bruke det på en ny måte, og skape noe helt eksepsjonelt. Kort oppsummert – vi ønsker at Kjell sitt univers skal fortsette å inspirere store og små til å tenkte nært, og våge å drømme stort.

Styret i Kari og Kjell Aukrusts stiftelse – Aukruststiftelsen

Harald Irgens-Jensen

Styreleder – Professor i rettsvitenskap. Har jobbet på Universitetet i Oslo siden 2014.

Aukrust-favoritt: Fagfelle av Sindre Piltingsrud, men skulle jeg peke ut en Aukrust-karakter å identifisere meg med, måtte det bli en blanding av Ludvig og Hallstein Bronskimlet!

Lars Espen Aukrust

Styremedlem – Lars Espen Aukrust. Sønn av «Bror Min», som ifølge Kjell leste bøker frivillig. Dr. philos, biokjemiker, leder av forskning innen medisin og mat. Bygget opp Fjordland AS. Nå pensjonist med fokus på jazz og kunst.

Aukrust-favoritt: Kjell Aukrust, siden han var både Reodor, Solan, Ludvig og onkel på en gang, og ba meg lede Aukruststiftelsen for 30 år siden.

Mona Murud

Styremedlem – Ordfører i Kjell Aukrusts Alvdal siden 2019, og politisk aktiv siden 2007. Har før det kombinert tradisjonell gårdsdrift med kokkefag i egen restaurant på gården.

Aukrust-favoritt: Som ordfører er det viktig å være både litt Solan, litt Ludvig og ikke minst en porsjon Reodor Felgen men favoritten er nok Ludvig med hans varme omtanke for naturen og alle rundt seg.

Per Valebrokk

Styremedlem – Siviløkonom med sans for gode historier og vakker kunst. Har lang fartstid som journalist og redaktør, og er i dag partner og rådgiver i Storm Communications.

Aukrust-favoritt: Melvin Snerken, journalisten i Flåklypa Tidende som aldri lar et scoop komme i veien for en dram. Lat. Trolig god på bunn.

Trine Nordkvelle

Varamedlem – Mastergrad i kunsthistorie og autorisert konservator NMF. Har jobbet i Nasjonalmuseet siden 2010 og er lidenskapelig opptatt av grafikk og tegning.

Aukrust favoritt: Solan – identifiserer meg litt med han – utadvendt, rappkjefta og stadig i farta.

Benedikte Kaldager Kjernsmo

Daglig leder i Aukruststiftelsen. Bakgrunnen innen Samfunnsøkonomi og Sosiolog med spesialisering innen kommunikasjon. Bred erfaring innen merkevarearbeid

Aukrust-favoritt: Jeg vil trekke frem streken til Kjell – hvordan han kunne få frem så sterke uttrykk og varme følelser i karakterene sine med så sirlige pennestrøk.

Er det noe du lurer på? Send oss en mail

Aukruststiftelsen
Aukrust01
Design and development Eberlin